Wyposażenie sklepów

Urządzenia chłodnicze, regały sklepowe, boksy kasowe

Krajalnice sklepowe

Od 25 lat lat pracujemy dla zadowolenia naszych klientów. Filozofia ciągłego rozwoju uczyniła nas firmą, którą jesteśmy dzisiaj. Zawsze patrzymy w przyszłość i każda profesjonalna Firma lub Biznesmen może zobaczyć w nas partnera.

Od wielu lat oferujemy najlepsze profesjonalne krajalnice sklepowe oraz urządzenia do obróbki mięsa dla profesjonalistów. z przeznaczeniem do przetwórstwa mięsnego, sklepów, supermarketów i gastronomii.

Krajalnice przemysłowe - nowoczesne i funkcjonalne

Oferowane profesjonalne krajalnice przemysłowe charakteryzują się doskonałym połączeniem designu, technologii i niezawodności. Szeroką ich gamę cechuje funkcjonalność, zaprojektowana tak aby ułatwić pracę operatorów w sklepach, barach , restauracjach i przemyśle spożywczym. Jednocześnie nie zapomniano o wymogach higieny i bezpieczeństwa pracy. Prostota obsługi krajalnic to główne cechy tych produktów.

Tabela przyporzadkowania krajalnic do obiektów.jpg

Polecamy najwyższej klasy krajalnice do wędlin, sera oraz mięsa. Spośród szerokiej gamy oferowanych krajalnic do profesjonalnego użytku należy wybrać urządzenie z dużą tarczą tnącą. Proponujemy krajalnice półautomatyczne (z przełącznikiem praca manualna/praca automatyczna) o średnicy tarczy tnącej od 300 do 370 mm oraz krajalnice ręczne o średnicy tarczy od 250 do 350 mm. Wybrane modele mają możliwość regulacji cykli zależnych od średnicy krojonej wędliny. Tarcze tnące krajalnic wykonane są przez niemiecka firmę RASSPE z najlepszej stali. Oferujemy również krajalnice poziome przeznaczone do krojenia mięsa bez kości na steki, kotlety - krajalnice typ LUX.

Tabela przeznaczenia typów krajalnic

Krajalnica do wędlin, sera i mięsa

Każdy sklep, w którym znajduje się stoisko z wędlinami lub serami, musi być wyposażony w profesjonalną krajalnicę. Takie urządzenie doskonale sprawdza się również w restauracjach, kuchniach hotelowych, pensjonatach i firmach cateringowych. Główną zaletą profesjonalnej krajalnicy jest przede wszystkim faktyczne uproszczenie i przyspieszenie pracy personelu sklepowego i gastronomicznego, gwarantujące przy okazji powtarzalność całego procesu krojenia. Przyjęło się, że powinny mieć ostrze o średnicy minimum 250 mm. Oczywiście nie oznacza to, że krajalnica do wędlin lub sera z ostrzem o mniejszej średnicy nie będzie się nadawała do profesjonalnego użytku, jednak w takim przypadku wydajność i wygoda pracy jest dużo mniejsza, niż w przypadku urządzeń z większym ostrzem.

Sprzedaż wędlin w kawałkach współcześnie realizowana jest już w zasadzie wyłącznie w formie hermetycznie zapakowanych produktów przechowywanych w witrynach i na regałach chłodniczych. Większość klientów detalicznych odwiedzających sklep mięsny wybierze jednak opcję zakupu wędliny już pokrojonej w plastry. Dlatego każdy szanujący się sklep mięsny powinien mieć na wyposażeniu profesjonalną krajalnicę do wędlin. W zależności od wielkości sklepu może być to krajalnica typu ręcznego lub bardziej nowoczesna i szybsza w pracy krajalnica półautomatyczna, która posiada zdolność do samodzielnego układania plastrów wędlin w stos, do automatycznego cięcia plastrów o zaprogramowanej grubości czy zliczania liczby uciętych plastrów wędliny. Takie urządzenia przyspieszają pracę, a tym samym zwiększają zadowolenia klienta z poziomu obsługi w sklepie.