Wyposażenie sklepów

Urządzenia chłodnicze, regały sklepowe, boksy kasowe

misowy-kuter-masarski

Pobierz - Dane techniczne  katalog

Kuter masarski - Urządzenie do rozdrabniania i szatkowania

Wykonany z satynowanego, anodowanego aluminium. Misa ze stali nierdzewnej, a podnoszona pokrywa z aluminium.

Kuter misowy BC14 i BC18 z przystawką

Kuter misowy jest powszechnie używanym sprzętem do siekania mięsa przeznaczonym do produkcji małych lub bardzo małych („drobno rozdrobnionych”) kawałków chudego mięsa i tłuszczu, warzyw. PSzatkownica misowa zbudowane są z poziomo obracającej się misy oraz zestawu noży obracających się w pionie na poziomej osi z dużą prędkością. Oferujemy dwa typy urządzeń o pojemności misy BC14 o pojemności 5 litrów oraz BC18 o pojemności 10 litrów.

W większych modelach prędkość misy i noża można regulować poprzez zmianę biegów. Nożyce misowe wyposażone są w mocną osłonę. Pokrywa ta chroni przed wypadkami, a jej konstrukcja odgrywa kluczową rolę w wydajności procesu siekania poprzez kierowanie przepływem mieszanki. Liczba, kształt, rozmieszczenie i prędkość noży to główne czynniki determinujące wydajność noża. Krajalnice misowe powinny być wyposażone w termometr wskazujący temperaturę masy mięsnej w misce podczas siekania..

Przeznaczenie Bowl cutter

  • W modelu BC18 Silnik z samoczynnym hamulcem
  • Noże wykonane ze stali nierdzewnej
  • Pokrywa zabezpieczona blokadą i bezpiecznikiem
  • Napęd - przekładnia pasowa z automatycznym napinaczem
  • Chłodzony silnik z bezpiecznikiem termicznym
  • Wszystkie elementy demontowane
  • Regulacja prędkości w BC18 - opcja
  • Przystawka do mielenia mięsa 12 - opcja
  • Zwiększona ilość noży 3-4 - opcja

Zobacz pozostałą ofertę