Pakowarki próżniowe VACUUM
Zastosowanie pakowarki próżniowej jest najlepszym sposobem (oprócz chłodzenia) wydłużenia okresu przydatności do spożycia produktów żywnościowych. Wszystkie drobnoustroje odpowiadajace się za psucie żywności eliminowane są z otoczenia pokowaneg poroduktu są w procesie odessania przez wywołanie próżni w opakowaniu. Zalecane jest ich zastosowanie w sklepach, gastronomi i innych obiektach gdzie pakowana jest żywność. Tak pakowane hermetycznie artykuły można dłużej przechowywać, przy czym nie tracą one swoich właściwości kulinanrych czy smakowych.
Urządzenia przeznaczone do pakowania produktów spożywczych. Profesjonalne komorowe, pakowarki próżniowe przeznaczona do sklepów i gastronomii.Dostępne w trzech opcjach: VACCUM300, VACCUM400 i VACCUM500.
Cechy oferowanych pakowarek:
- Komora próżniowa ze stali nierdzewnej ma zaokrąglone rogi
- Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304, która gwarantuje szczególną solidność i wysoką wydajność
- Prosta i łatwa obsługa
Zgodny z międzynarodowymi normami bezpieczeństwa i higieny
Dostępne opcje:
- Czujnik podciśnienia
- Instalacja do wprowadzania gazu obojętnego
- Cięcie kopertowe
- Delikatne powietrze
Dostępnych jest 10 różnych programów spawania próżniowego - gazowego, które można łatwo ustawić za pomocą cyfrowego panelu sterowania.