Szafy do sezonowania wołowiny typ Typ MEAT
Mięso jest idealnym produktem, do dojrzewania na sucho w profesjonalny sposób. Obecnie coraz więcej restauracji i rzeźników decyduje się na śledzenie procesów peklowania i dojrzewania na sucho w specjalnych szafach do sezonowania wołowiny. Dzięki tym urządzeniom, oferują klientom unikalne wysokiej jakości produkty. Wyposażenie szaf do dojrzewania wołowiny chroni i kontroluje środowisko i procesy starzenia na sucho. Dzięki zaawansowanej technologii i wieloletniemu doświadczeniu proponujemy profesjonalne urządzenia do sezonowania mięsa na sucho, które dają możliwość śledzenia procesów starzenia na sucho krok po kroku. Elegancki design i dbałość o szczegóły oraz przejrzysta ekspozycja to cechy tych produktów.
Wyposażenie wewnętrzne szaf do sezonowania wołowiny typ Meat
MEAT 150 NOWOŚĆ
Mała szafa do sezonowania mięsa nastawna z własnym agregatem
2 pary prowadnic + 2 półki druciane 480x480 S/S
Bakteriobójcza lampa UVC LED
Szfa do dojrzewania mięsa typ MEAT 400
4 pary prowadnic + 4 półki druciane 480x480 S/S
Bakteriobójcza lampa UVC LED
Jednodrzwiowa szafa do dojrzewania wołowiny typ MEAT 700
3 pary prowadnic + 3 półki druciane GN 2/1 S/S
1 szyna na mięso + 2 haki S/S
Bakteriobójcza lampa UVC LED
Dwudrzwiowa szafa do mięsa typ MEAT 1500
6 par prowadnic + 6 półek drucianych GN 2/1 S/S
2 haczyki na mięso + 4 haczyki S/S
Bakteriobójcza lampa UVC LED
Intuicyjna i łatwa obsługa panela dotykowego typ MEATUCHT sterującego procesami dojrzewania wołowiny
Intuicyjny i łatwy w obsłudze kolorowy panel sterowania z ekranem dotykowym i z zaawansowanymi funkcjami. System zdalnego połączenia przez Wi-Fi jest zainstalowany w standardzie w szafach do sezonowania wołowiny. Funkcje to : regulacja prędkości wentylacji, regulacja wilgotności 40% ÷ 90%. Podłączenie wody do szaf do sezonowania mięsa nie jest wymagane. Zakres temperatur:
- Drzwi pełne T°-2 / +10°C
- Drzwi szklane T° 0 / +10°C
- 3 gotowe receptury, programowalne do 4 różnych faz
- 10 w pełni konfigurowalnych przepisów
- Parametry kontrolowane dla każdej fazy
- Temperatura i wilgotność wewnętrzna są stale wizualizowane
- Rejestracja danych i alarmów HACCP
- Wielojęzyczne menu
- Szybkie ustawienie i wizualizacja temperatury
Szafy do sezonowania
Realizacje
Szafy do sezonowania Dane techniczne
- MEAT 150: dł. 600 x głęb. 600 x wys. 910 mm Mięso 35 kg
- MEAT 400: dł. 600 x głeb. 600 x wys. 1935 mm Mięso 80 kg
- MEAT 700: dł. 600 x głeb. 600 x wys. 1935 mm Mięso 150 kg
- MEAT 1500: dł. 1500 x głęb. 850 x wys. 2080 mm Mięso 300 kg
TYP: MEAT PANORAMA (FRONT I TYŁ - SZKŁO)
1 drzwi
- dł. 750 x gł. 850 x wys. 2080 mm
- Mięso 150 kg
2 drzwi
- dł. 1500 x gł. 850 x wys. 2080 mm
- Mięso 300 kg
AKCESORIA NA ZAMÓWIENIE
- Cokół do zakrywający nogi z 3 stron (mod. 700-1500)
- Sonda PH
- Sonda szpilkowa temperatury produktu
- Belka na mięso (mod. 400)