Lady chłodnicze

Ekskluzywne i nowoczesne witryny chłodnicze

Lady chłodnicze

Oferujemy nowoczesne lady chłodnicze do wyposażenia wszystkich typów powierzchni handlowych, a w szczególności do specjalistycznych sklepów mięsno-wędliniarskich jak i dużych supermarketów. Nasze lady chłodnicze mają również zastosowane w mniejszych sklepach jako pojedyncze elementy z agregatem wewnętrznym lub jako ciągi lad chłodniczych przeznaczonych dla różnych towarów żywnościowych. W tym przypadku, poszczególne typy dobierane są zgodnie z grupami towarowymi i przeznaczeniem.

Zastosowanie lad chłodniczych

Do dyspozycji oddajemy Państwu lady chłodnicze na wędliny, świeże mięso, produkty garmażeryjne oraz świeże ryby. Uzupełnieniem ciągów lad chłodniczych są witryny na produkty ciepłe, które występują w dwóch wersjach oraz na produkty nie wymagające chłodzenia.

Lada chłodnicza Ebony

Lady chłodnicze charakteryzuje możliwość przystosowania do życzeń i warunków klienta. Prezentujemy kompletną gamę urządzeń przeznaczonych do eksponowania wszystkich rodzajów produktów żywnościowych. Zaprojektowane, aby zawsze były nowoczesne i funkcjonalne.

Klient ma możliwość doboru kolorów i wykończeń oraz kształtu szyby czołowej. Lady chłodnicze przeznaczone są, zarówno do dużych jak i niewielkich powierzchni handlowych. Występują w opcji z lub bez agregatu wewnętrznego. Dolne chłodzone przechowalniki dostępne są w ladach standardowych oraz w wykonywanych na zamówienie. Podstawowym materiałem zapewniającym ich trwałość jest stal nierdzewna INOX AISI 304 (powierzchnia ekspozycyjna i struktura wewnętrzna), a wszystkie parowniki zabezpieczone są w procesie kataforezy. Każdy element ma własny sterownik elektroniczny, dwie sondy mierzące temperaturę na nawiewie oraz na zaciągu powietrza. Ponadto w ladach o wymuszonym obiegu powietrza zastosowano regulację obrotów śmigła wentylatora, dzięki czemu można dobrać odpowiednią prędkość przepływu powietrza w zależności od prezentowanego artykułu.

Oferujemy lady chłodnicze dedykowane do sprzedaży i ekspozycji mięsa świeżego, w zależności od modelu wilgotność w nich utrzymywana, wynosi od 70% do 95%. W związku z tym został wyeliminowany efekt powierzchniowej osuszki mięsa. Innym, specjalnym rozwiązaniem grawitacyjnym, zastosowanym w ladzie EXPLORER, jest umieszczenie głównego parownika w daszku (na górze lady) oraz schładzanie mięsa od spodu dzięki zastosowaniu rurek z czynnikiem chłodniczym. W tej ladzie powierzchnia ekspozycyjna pochylona jest w kierunku klienta. Pond to lada z tyłu wyposażona jest w szklane drzwi przesuwne. Należy zaznaczyć, że zastosowanie tego rozwiązań pozwala na to, że świeże mięso może pozostać w tej ladzie kilkadziesiąt godzin bez utraty wartości wizualnych i odżywczych.

Nowym rozwiązaniem są lady przeznaczona do sprzedaży produktów ciepłych w której utrzymywanie temperatury odbywa się na dwóch zasadach (do wyboru) – podgrzewania ciepłej wody lub nadmuchu ciepłego powietrza. Specjalny panel sterowania ułatwia dobór systemu w zależności od produktu.

Z uwagi na zewnętrzny kształt nasze lady chłodnicze można podzielić na urządzenia z prostą szybą np. witryna chłodnicza ETOILE oraz z giętą szybą - lada chłodnicza EVODUE.

Lada chłodnicza Epsilon na ciasta

Do sklepów piekarniczych proponujemy piękną witrynę chłodniczą z prostą szybą ELISIR. W barach szybkiej obsługi ma zastosowanie lada chłodnicza ESPRIT, której różnorodność wersji pozwoli na budowanie ciągów wydawczych lub pięknych punktów sprzedaży czekolad, pralin i wyrafinowanych produktów ciastkarskich.

Służymy doradztwem, projektujemy i aranżujemy powierzchnie sprzedaży i zaplecza.