Oferujemy nowoczesne lady chłodnicze do wyposażenia wszystkich typów powierzchni handlowych, a w szczególności do specjalistycznych sklepów mięsno-wędliniarskich jak i dużych supermarketów. Nasze lady chłodnicze mają również zastosowane w mniejszych sklepach jako pojedyncze elementy z agregatem wewnętrznym lub jako ciągi lad chłodniczych przeznaczonych dla różnych towarów żywnościowych. W tym przypadku, poszczególne typy dobierane są zgodnie z grupami towarowymi i przeznaczeniem.
fot. Lada chłodnicza Epsilon na ciasta
Do dyspozycji oddajemy Państwu lady chłodnicze na wędliny, świeże mięso, produkty garmażeryjne oraz świeże ryby. Uzupełnieniem ciągów lad chłodniczych są lady na produkty ciepłe, które występują w dwóch wersjach oraz na produkty nie wymagające chłodzenia.
fot. Lada chłodnicza Ebony
Lady chłodnicze charakteryzuje możliwość przystosowania do życzeń i warunków klienta. Prezentujemy kompletną gamę urządzeń przeznaczonych do eksponowania wszystkich rodzajów produktów żywnościowych. Zaprojektowane, aby zawsze były nowoczesne i funkcjonalne.
Klient ma możliwość doboru kolorów i wykończeń oraz kształtu szyby czołowej. Lady chłodnicze przeznaczone są, zarówno do dużych jak i niewielkich powierzchni handlowych. Występują w opcji z lub bez agregatu wewnętrznego. Dolne chłodzone przechowalniki dostępne są w ladach standardowych oraz w wykonywanych na zamówienie. Podstawowym materiałem zapewniającym ich trwałość jest stal nierdzewna INOX AISI 304 (powierzchnia ekspozycyjna i struktura wewnętrzna), a wszystkie parowniki zabezpieczone są w procesie kataforezy. Każdy element ma własny sterownik elektroniczny, dwie sondy mierzące temperaturę na nawiewie oraz na zaciągu powietrza. Ponadto w ladach o wymuszonym obiegu powietrza zastosowano regulację obrotów śmigła wentylatora, dzięki czemu można dobrać odpowiednią prędkość przepływu powietrza w zależności od prezentowanego artykułu.
fot. Lady chłodnicza EVODUE o różnych kształtach i kolorach
Oferujemy lady chłodnicze dedykowane do sprzedaży i ekspozycji mięsa świeżego, w zależności od modelu wilgotność w nich utrzymywana, wynosi od 70% do 95%. W związku z tym został wyeliminowany efekt powierzchniowej osuszki mięsa. Specjalnym rozwiązaniem jest system G-CONCEPT zastosowany w ladzie ETOILE, EVODUE. System oparty na użyciu wymiennika GLICOLOWEGO, który jest umieszczenie pod powierzchnia ekspozycyjną oraz specjalnego parownika, małych wentylatorów o niewielkiej prędkości Uzyskano stałą temperaturę schłodzonego powietrza. Należy zaznaczyć, że zastosowanie tego rozwiązania pozwala na to, że eksponowane świeże mięso nie traci wartości wizualnych i odżywczych oraz braku efektu „osuszki powierzchniowej”.
Nowym rozwiązaniem są lady do przechowywania produktów ciepłych w któryvh utrzymywanie temperatury odbywa się na dwóch zasadach (do wyboru) - podgrzewania ciepłej wody lub nadmuchu ciepłego powietrza. Specjalny panel sterowania ułatwia dobór systemu w zależności od produktu.
Z uwagi na zewnętrzny kształt nasze lady chłodnicze można podzielić na urządzenia z prostą szybą np. witryna chłodnicza ETOILE oraz z giętą szybą - lada chłodnicza EVODUE.
fot. Lada chłodnicza do podgrzewania produktów
Do sklepów piekarniczych proponujemy piękną ladę chłodniczą z prostą szybą ELISIR. W barach szybkiej obsługi ma zastosowanie lada chłodnicza ESPRIT, której różnorodność wersji pozwoli na budowanie ciągów wydawczych lub pięknych punktów sprzedaży czekolad, pralin i wyrafinowanych produktów ciastkarskich.
Służymy doradztwem, projektujemy i aranżujemy lady chłodnicze w całej Europie..
Regały sklepowe Nowość. Nowoczesne półka typu Plug & Play instalowana na standardowych regałach firmy CEFLA. Przeznaczona do impulsowych zakupów...