Przykład dobrze wyposażonego sklepu mięsnego został zrealizowany w Gdańsku. Jest to mały butik z mięsem i wędlinami z wysokiej półki. Do prezentacji świeżego mięsa została zastosowana lada chłodnicza ELISIR 250 M1. Trzy chłodzone, oświetlane specjalnymi lampami LED półki oraz dolna powierzchnia ekspozycyjna pozwalają na znaczne zwiększenie powierzchni wystawowej i sprzedażowej.
Lada chłodnicza zamykana jest od tyłu przesuwnymi drzwiami, których futryna jest ogrzewana. Takie rozwiązanie zapobiega zaparowaniu po otwarciu i ponownym zamknięciu. Druga lada, przeznaczona do prezentacji wędlin, to lada chłodnicza ENIXE 100 z dolnymi, chłodzonymi przechowalnikami i prostymi frontowymi szybami. Zastosowano w niej oświetlenie typ CRIOLED, które odbija barwę eksponowanego produktu. Ekspozycję wołowiny Angus dopełnia szafa chłodnicza typ MEAT BLACK STAGIONATORE do sezonowania mięsa. Wszystkie procesy sterowane są automatycznie dzięki zaprogramowanym recepturom sezonowania.
Celem prezentacji na zewnątrz butiku została usytuowana w dużym oknie szklana komora chłodnicza. Dzięki takiemu rozwiązaniu, osoby na zewnątrz zapoznają się z bieżącą ofertą. Magazyn mięsa to komora chłodnicza ELLE posadowiona koło lady ENIXE i pokryta płytkami ceramicznymi w kolorystce sklepu.
Ciąg lad chłodniczych
Lady chłodnicze na mięso ELISIR
Lada chłodnicza na wędliny ENIXE
Nowoczesne lady chłodnicze
Sezonowana Wołowina w szafie
Szafa do sezonowania wołowiny
Komora do sezpnowania Vision