Rozpoczęliśmy testy dojrzewania wołowiny na sucho z wykorzystaniem najnowszego modelu szafy produkcji firmy MEATICO typ MEAT 150.
Jet to małe, efektowne, o kompaktowych rozmiarach, urządzenie w którym procesy dojrzewania sterowane są automatycznie bez wykorzystania soli himalajskiej.
Szafa do dojrzewania wołowiny MEAT 150 to jedna z najnowszych i najmniejsza szafa w naszej ofercie z serii MEAT przeznaczona do dojrzewania mięsa. MEAT 150 została zaprojektowana celem zaspokojenia potrzeb restauratorów, którzy chcą rozpocząć w swoich obiektach dojrzewanie mięsa na sucho.
Oferta otwiera możliwości również dla tych, którzy chcą zgłębić dziedzinę dojrzewania mięsa na mniejszą skalę. Małe, kompaktowe rozmiary doskonale dopasowują się również do ograniczonych przestrzeni, takich jak małe sklepy lub masarnie. W tych obiektach idealne umiejscowienie modelu 150 to pozycje za ladą, tak aby była widoczna dla klientów.
Cechy MEAT 150
- Wielkość wsadu: 35 kg
- 3 gotowe receptury, 10 przepisów
- Sterowanie elektroniczne również przez WiFi, parametry kontrolowane w każdej fazie
- Ścisłe przestrzeganie norm HACCP
- Łatwa konserwacja i czyszczenie monoblokowego, ekologicznego agregatu chłodniczego
- Łatwe czyszczenie wewnętrzne dzięki zaokrąglonym narożnikom i wyjmowanym półkom bez specjalnego narzędzia
- Wyposażenie wewnętrzne (półki druciane, drążki, hak i szyna hakowa) w całości ze stali nierdzewnej AISI 304
- Bakteriobójcza lampa UVC: wewnętrzna dezynfekcja zapobiegająca rozwojowi bakterii
Specjalnie dla naszych klientów sprowadziliśmy i uruchomiliśmy dojrzewanie w szafie MEAT 150 w naszym biurze. Wewnątrz umieściliśmy, dla porównania, dwa elementy antrykotu 7,8 kg i 5,8 kg pozyskane ze zwierząt od rolnika oraz z hodowli rasy LIMUSINE. Prezentujemy zdjęcia z kilku faz (nie zakończonych) dojrzewania na sucho w naszym biurze.
Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani szafami do sezonowania wołowiny, zapraszamy do naszej firmy gdzie pokażemy działające urządzenie, a w niedługim czasie na degustację dojrzałych steków.