Jak wyposażyć sklep mięsny?

Dzisiejszy sklep mięsny to praktycznie forma delikatesów. Aby przyciągnąć klientów powinien byś tak zaprojektowany i wyposażony. Klienci zwracają uwagę nie tylko na ceny produktów, ale ich jakość. Równie ważne jest wykończenie samej powierzchni sklepu (przyjazna kolorystyka ścian, podłóg jak i jego wyposażenie. Wchodząc do sklepu, klientowi w pierwszej kolejności rzuca się w oczy lada chłodnicza z eksponowanym towarem.

Oferujemy lady, których producentem jest włoska firma CRIOCABIN. Liczy się pierwsze wrażenie. Jakość i design lady tworzą atmosferę sklepu oraz zachęcają klientów do dokonywania zakupów.

Oferujemy kilka modeli lad chłodniczych w zależności od wielkości sklepu, preferencji inwestora oraz przeznaczenia. Wybierając ladę chłodniczą przeznaczoną do ekspozycji mięsa, należy zwrócić uwagę na jeden istotny warunek tzn. czy w ladzie jest utrzymywana wysoka wilgotność środowiska ekspozycji.

Dzięki temu rozwiązaniu zostaje wyeliminowany efekt osuszki powierzchniowej mięsa i drobiu, utrzymywana świeżość mięsa i jego barwa. Aby spełnić ten warunek, w naszych ladach chłodniczych, stosowane są dwa systemy utrzymania wysokiej wilgotności towaru otoczenia i towaru. W ladach typ ENIXE oraz ELECTA zastosowany jest system 250M1 a w ladach ETOILE i EBONY system G-CONCEPT, który utrzymuje wilgotność rzędu 90%.

Lada chłodnicza ENIXE w supermarkecie w Nowym Targu Lada chłodnicza ENIXE w supermarkecie w Nowym Targu

Lada chłodnicza sklep mięso - wędliny EBONY Tomaszów MazowieckiLada chłodnicza sklep mięso - wędliny EBONY Tomaszów Mazowiecki

Wszystkie lady CRIOCABIN posiadają górne osiwienie LED dobierane w zależności od rodzaju produktu. Oczywiście sklep mięsno – wędliniarski, to nie tylko lady chłodnicze. Atmosferę delikatesów można uzyskać również stosując specjalne regały chłodnicze usytuowane na ścianie za ladą chłodniczą. Wizualnie podnoszą prestiż sklepu i równocześnie znacznie zwiększają ekspozycję i poziom zatowarowania sklepu. Również prezentowane poniżej regały chłodnicze są produkowane przez firmę CRIOCABIN. Zastosowanie mają dwa typy regałów ERIDE.Regał ERIDE w sklepach w Bielsku Białej i Słupsku oraz regał chłodniczy ETHOS.

Lada ENIXE i regał chłodniczy ETHOS w DzierżoniowieRegał ERIDE w sklepach w Bielsku Białej i Słupsku

W ostatnich latach wielu klientów poszukuje dobrej jakości mięsa na steki. Jest ono otrzymywane w procesie dojrzewania (starzenia). Proces ten przebiega w specjalnych szafach do dojrzewanie (na większą skalę w komorach dojrzewalniach). Oferujemy urządzania produkcji włoskiej firmy MEATICO. Urządzenia te usytuowane są również za ladami chłodniczymi. Dzięki szklanym drzwiom klienci mogą obserwować proces dojrzewanie i wybierać odpowiadające im porcje. Nasza firma oferuje różne rozwiązania w tym zakresie.

Szafa do dojrzewania typ MEAT za ladą ENIXE w Gdańsku.Lada ENIXE i regał chłodniczy ETHOS w Dzierżoniowie.

Sklep mięsno - wędliniarski to również urządzenia niezbędne do wstępnej obróbki, cięcia, plasterkowania oraz pakowania. Do cięcia wędlin na plasterki oferujemy krajalnice różnych typów od ręcznych po automatyczne

Z uwagi na coraz popularniejsza wstępna obróbkę mięsa w sklepie, proponujemy kotlciarki, które nie rozbijają a nacinają strukturę mięsa. Tak przygotowane steki nie mają rozbitych i zdeformowanych włókien, a tylko nacięte.

Szafa do dojrzewania typ MEAT za ladą ENIXE w Gdańsku.Szafa do dojrzewania typ MEAT za ladą ENIXE w Gdańsku.

Do mielenia mięsa wybranego przez klienta niezbędne są wilki różnych typów i wydajności, a do trwałego, bezpiecznego pakowania - pakowarki próżniowe.

Sklep mięsny to również zaplecze magazynowe. W tym zakresie niezbędne są komory chłodnicze, w których jest schładzany zmagazynowany towar.

Komory chłodnicze wędliny, mięso, nabiał w sklepie koło Cieszyna.Komory chłodnicze wędliny, mięso, nabiał w sklepie koło Cieszyna.

Projektując sklep mięsny należy uwzględnić wszystkie warunki w zakresie higieny objęte przepisami prawa i zaleceniami służb sanitarnych.